Specialist in Airco-onderhoud

De auto-airco, het milieu en uw portemonee.

 

Steeds meer automobilisten hebben een airco in hun auto. In de zomer houdt de airco de passagiers koel. In de winter voorkomt de airco beslagen ramen. Uit onderzoek blijkt dat een koele automobilist zich beter kan concentreren en een hoger reactievermogen heeft.

 

Minder positief zijn de gevolgen voor het milieu. Zeker bij slecht onderhoud. Om de milieuschade te minimaliseren is goed onderhoud van de airco een vereiste. Goed onderhoud is niet alleen een milieuzaak maar uiteindelijk ook beter voor de pertemonee.

 

Daarnaast is het belangrijk om periodiek onderhoud uit te voeren om  het systeem te reinigen en schimmels en bacteriën te voorkomen. Dit is voor uw gezondheid beter en het voorkomt een vervelende geur in de auto.

 

Werking van de airco:

 

Een airoconditioning systeem produceeert in principe geenkoude, maar neemt warmte op. Door verdaming van een koudemiddel wordt in de cabine warmte opgenomen. Het verdampte koudemiddel wordt naar de motorruimte getransporteerd, waar het onder drukverhoging condenseert. Hierbij wordt in de cabine opgenomen warmte afgegeven. Het koudemiddel neemt weer een vloeibare vorm aan en gaat richting cabine, alwaar het na een drukverlaging weer verdamt. Het hele proces herhaalt zich telkens weer.

 

 

Vraagt u gerust vrijblijvend om advies: 0344-651294 of info@autobedrijfwillekes.nl