Maatschappelijke ondersteuning

 

Autobedrijf Willekes neemt haar verantwoording en steunt meerdere doelen:

 

 

 

-  Alpe D'Huzes 2018

 

 

Het Alpe D'HuZes virus is niet zomaar te negeren. Ook dit jaar hebben we besloten om dit doel te ondersteunen.
Ralph en Danique Boltjes wilde als eerbetoon aan hun overleden moeder, Mariette Boltjes initiatiefnemer van het CWF team, graag de Alp bedwingen.
Daarom heeft het team besloten om met hun verschillende acties te ondernemen om het geld bijeen te brengen voor het goede doel KWF.


Met de oliebollenactie en de geweldig inspirerende en emotievolle muziekmiddag van "Vincent and Friends"  en te CWF tourtocht zijn mooie bedragen opgehaald.
Ook de sponsoring op de "fietsbus" is weer geweldig gegaan. Met dank aan alle gasten en sponsors.

 

 

 


 

  

 

Helaas is er nog veel geld nodig voor onderzoeken om deze en vele andere verschrikkelijke ziektes de wereld uit te helpen
Bijzonder dat we met elkaar toch weer veel voor elkaar krijgen!


 

 

 

 

- Stichting Hartekind 2017 

 

William Willekes heeft afgelopen jaren deelgenomen aan Alpe d'Huzes en Giro di Kika. Een combinatie van sport met inzet voor een goed doel geeft veel energie en voldoening. Voorgaande jaren was de deelname op de fiets, dit jaar lopend naar de Top van de Elbrus. De Elbrus is de hoogste berg van Europa, een van de 7 summits. Deze vulkanische berg, gelegen in de Kaukasus, Rusland, is 5.642 meter hoog. Deze berg wordt in het najaar 2017 beklommen vanaf de noordzijde.

 

Het doel wat hieraan gekoppeld is, is Stichting Hartekind. Dagelijks worden er in Nederland 4 kinderen geboren met een hartafwijking. Dagelijks krijgen er 3 kinderen een openhartoperatie om te kunnen overleven en halaas overlijdt er in Nederland nog elke 2 dagen een kind aan de gevolgen van een hartafwijking. Stichting Hartkind financiert wetenschappelijk onderzoek om de overlevingskansen en dagelijkse kwaliteit van het leven van "hartekinderen" te verbeteren. Zodat deze kinderen gewoon kind kunnen zijn. "Kind zijn, hart nodig!"

 

Voor meer informatie over Sichting Hartekind of de beklimming van de Elbrus: https://elbrus-2017-experience.nl of https://www.facebook.com/groups/195817107498248/?fref=ts

Heeft u interesse  in een kort reisverslag kijk dan op http://www.autobedrijfwillekes.nl/actie/reisverslag-elbrus-expeditie-2017

 

 

- Ladiesavond in Agnietenhof tbv KiKa en Stichting Vlinders, 2016

 

 In oktober 2016 heeft Ina Willekes samen met Dieke Weers, Connie de Keijzer en Helga van Maren een Ladies Nigth in Theater Agenietenhof in Tiel georganiseerd. De opbrengst van deze avond, € 7.000,- is gegaan naar 2 goede doelen: Stichting KiKa (kinderen kankervrij) en Stichting Vlinders uit Tiel.

 

Nogmaals dank aan alle vrijwilligers, bedrijven en betrokkenen voor jullie hulp. Een mooie opbrengst voor 2 mooie doelen!!

 

 

- Rolstoelbus voor Welzijn Neerijnen 2010-2016
 

De stichting Welzijn Neerijnen stimuleert inwoners van de gemeente Neerijnen om zich in te zetten voor de lokale samenleving en ondersteunt hen bij het opzetten en uitvoeren van activiteiten en diensten.
Daarnaast wordt informatie en advies gegeven aan mantelzorgers en ouderen. Hiermee wordt het welzijn, de zelfredzaamheid en de betrokkenheid van alle burgers van Neerijnen verstrekt.
 

Met collega Autobedrijf Koos Pellegrom is door ons bedrijf een rolstoelbus beschikbaar gesteld aan Welzijn Neerijnen.
Welzijn Neerijnen gebruikt deze bus voor uitstapjes met ouderen naar verschillende activiteiten en evenementen. Welzijn Neerijnen wil de bus verder gebruiken om haar aanbod aan diensten en activiteiten onder de aandacht van de inwoners in de diverse kernen te brengen. In de bus is ook ruimte voor een aantal rolstoelen.
 
- Ondersteuning KWF/Alpe D'HuZes 2012-2014
 

Alpe D'HuZes is een actie waarbij deelnemers, alleen of in een team, geld bijeen brengen waarmee zij een bijdrage leveren aan de strijd tegen kanker. Onder het motto "opgeven is geen optie" beklimmen zij op één dag tot maximaal zes keer de legendarische Alpe D'Huez.
Alpe D'HuZes bevordert en ondersteunt (wetenschappelijk) onderzoek naar kanker in alle mogelijk vormen, zodat er in de toekomst minder mensen doodgaan aan kanker.

 
Alpe D'HuZes is de afgelopen 3 jaar ondersteunt door Autobedrijf Willekes. Zowel met financiële bijdrage, het beschikbaarstellen van de sponsor/fietsbus, als het leveren van een sportieve prestatie door William en Ina.

 

-  Ondersteuning KIKA

 

KiKa heeft als doel: het werven van fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn en strijd, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd.

 

Afgelopen drie jaar (2012-2013-2014) hebben wij het KWF gesteund door deelname en ondersteuning van de Alpe D'Huzes. Voor 2015 is het doel KIKA gekozen.

 

William gaat Giro di Kika rijden, een tocht van 995 km in zes dagen per fiets door de Italiaanse Dolomieten.

Deze sportieve prestatie wordt ook nu weer gecombineerd met het financieel steunen van het goede doel. In 2015 gaan we dan ook weer samen met het CWF Cycling Team acties organiseren om financiële middelen op te halen. U hoort ongetwijfeld nog van ons.

 


- Ondersteuning Jeugdsportfonds
 

Het Jeugdsportfonds maakt het mogelijk dat kinderen die om financiële redenen niet kunnen sporten, toch lid kunnen worden van een sportvereniging. Het Jeugdsportfonds heeft vooral op lokaal en regionaal niveau een groot netwerk in de sport, gemeente en bedrijfsleven.
 
BOVAG is een unieke samenwerking aangegaan met het Jeugdsportfonds. BOVAG-bedrijven kunnen de stichting steunen door per uitgevoerde APK een donatie te doen. Ook Autobedrijf Willekes is deze mooie samenwerking aangegaan. 
Met deze samenwerking hopen wij samen met u ons steentje bij te dragen aan een betere samenleving.
 
- Ondersteuning van lokale verenigingen en stichtingen
 

Ook de lokae verenigingen en evenementen kunnen financieel een steuntje in de rug gebruiken. Wij sponsoren o.a.:
 
* Voetbalvereniging Ophemert, DSS 14, Wadenoijen, Theole
* Hervormde Kerk Varik-Heesselt
* RK Kerk Varik
* Profronde Tiel
* Hertenkamp in Tiel
* Smartlappendag in Tiel
* Tennisclub Varik
* Oranjevereniging Ophemert, Wadenoijen
* Fruitcorso Tiel
* Stichting Varkens en Kraaienland
* Oldtimerdag Tractorclub
* Zoelense Dweildag
* Hemers Feest